Resistenta bakterier hos hundar

Det har blivit allt vanligare hos djur i Sverige med resistenta bakterier som är motståndskraftiga mot antibiotika. En antibiotikaresistent bakterie går inte att behandla med de vanligaste sorterna av antibiotika.

ESBL-resistenta tarmbakterien är den som är värst och sprids fortast just nu. ESBL-smitta leder ofta till svårbehandlade infektioner. Bara i år har nio hundar konstaterats smittade med ESBL. I flera europeiska länder har smittspridningen skett fort och den risken finns nu även bland djur i Sverige.

Läs mera om ESBL HÄR

Resistenta bakterier sprids bland svenska djur

Resistenta bakterier hos djur

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.