Motion till riksdagen – inför ett licenssystem för innehav av kamphundar

letter.jpgThomas Finnborg (M), riksdagsledamot, Helsingborg och Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M), riksdagsledamot, Bjuv har skrivit en motion till Sveriges riksdag om införande av ett licenssystem och utbildning för innehav av kamphundar. 

I rätta händer fungera hudarna (som i pressen och folkmun kallas för kamphundar) alldeles utmärkt, hundarna är hur trevliga som familjehundar som helst. Men i fel persons hand kan en hund vara mycket farlig för sin omgivning, i och för sig kan vilken hund som helst vara det men vissa raser har större benägenhet än andra och utgör en större risk, anser Finnborg och Hammar.

Licens för kamphundar

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Motion till riksdagen – inför ett licenssystem för innehav av kamphundar

 1. Dannielle skriver:

  Idioti att det bara skulle införas licens för s.k kamphundar. Licens för idioter till hundägare däremot vore något.

 2. m skriver:

  när man måste ha licens för kamphundarna och dom mindre seriösa minskat i antal, hur gör man då när dem går över till rottweiler? malinois? schäfer? dobberman? och alla övriga ”vassa” raser?

 3. Paula skriver:

  Ja- helt rätt! Kamphundar ska utrotas. Vilka raser är det förresten? Vi är fler i vår familj, som har blivit bitna av taxar. En kompis fick åka till sjukhuset och visa sina taxbett till rättsläkaren. En mellanpudel vi möter ibland, gör alltid aggressiva attacker mot oss. De är väl kamphundar, då de attackerar och biter människor?

  • Dog News skriver:

   Pudlar och små hundar kan bli minst lika aggressiva som vilka hundar som helst;) det är inte rasen det beror på utan den som finns i andra änden av kopplet ifall man nu har sin hund kopplad

 4. Brain Seltzer skriver:

  Om man nu får en licens för så kallade kamphundar, får man kampa med dom då? Eller är det Camp-hundar som menas? Små hundar man kan ha med sig på campingsemestern?Jag kommer att tänka på en sak Gudrun Schyman sa för några år sedan. Hon ville införa mansskatt, en extra skatt för män för allt våld mot kvinnor. Min fundering då var om det var okej när jag hade betalat mansskatten att jag spöade på en och annan kvinna då. Samma sak nu, om jag har kamphundslicens är det okej om hunden biter lite av och till på folk då?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.