Myndigheterna omhändertog 42 hundar på "valpfabrik"

Animal kontroll omhändertog 42 dvärghundar från ett hem norr om Castle Rock i USA på torsdagen, från en kennel som kan anses vara en ”valpfabrik”.

Kennel ägaren kommer att bli skyldig att betala avgift för djurplågeri och mer än $ 5.000 i böter. De flesta hundarna på kenneln är av rasen Pomeranian, men det finns även några chihuahua samt blandraser. Det har tidigare funnits en överenskommelse om att kennelägaren inte har haft tillåtelse att driva en kennel i det område där hon bor, hon har således brutit mot denna bestämmelse.

Hundarna levde under svåra missförhållanden, bland annat var kennelbygnaden full av loppor, hundarna hade dåligt skötta tänder, långa klor och toviga smutsiga pälsar. Det fanns också en överhängande risk att kennelbygnaden skulle fatta eld då elektriciteten var slarvigt installerad. Inte heller fanns det rinnande vatten i byggnaden vilket försvårar vid utfodring och vattning av hundarna.
Kvinnan har fött upp rasen Pomeranian sedan år 1992. Kvinnan har tidigare innehaft 180 hundar!!!!
Kvinnan fick behållla två hundar, resten av dem omhändertogs av myndigheterna.

County shuts down dog breeder’s kennel outside of Castle Rock

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.