Märking av näringsinnehåll i djurfoder missvisande

Analyser från Jordbruksverket visar att drygt var femte produkt, 22% , har en högre eller lägre halt än vad märkningen på produkten anger för ett eller flera näringsämnen.

Jordbruksverket kommer att följa upp orsakerna till att andelen avvikelser är fortsatt höga. Felaktigt angivet näringsinnehåll kan påverka djurens hälsa, välfärd och eventuell produktion, säger Catrin Molander i Jordbruksverkets pressmeddelande.

I första hand ska man vända sig till sin foderleverantör om man har frågor och synpunkter på de produkter man använder. Ansvaret för att fodret är säkert och att märkningen är korrekt ligger på foderleverantören.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.