Stoppa attackerna på våra kopplade hundar

scbutch.gif

Allt fler hundägare är rädda då de rastar sina hundar, rädda för att deras hund skall bli attackerad av andra hundar.

Det låter inte klokt, men vi går långa omvägar varje dag för att undvika att möta större hundar, allt för att skydda våra hundar från att bli attackerade. Minst två hundar har blivit ihjälbitna i Sverige de senaste två dagarna, och ett militärfordon blev attackerad av två löspringande hundar som bet sig fast i däcken på bilen. Ja, detta händer i Sverige, även om det låter som en artikel från Kosovo.

Någon måste agera, det kan inte få fortsätta så här! Det hjälper inte mera med att uttrycka sig att det inte är hundarnas fel, nu behövs kraftåtgärder för att sätta stopp på ”slakten” av våra kopplade hundar.

Militärer attackerade av hundar

Rasande schäfer högg ihjäl mindre hund

Hund ihjälbiten på promenad

Hon sörjer sin Kajsa

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 svar på Stoppa attackerna på våra kopplade hundar

 1. akossiwa skriver:

  Jag tycker ALLA hundar ska vara kopplade i stadsmiljö och de ska hållas kort!Det finns många som är rädda för hundar eller att hundarna ska vara farliga för deras barn……Det händer ju så mycket nuförtiden!Och att man är rädd om sin egen hund är väl självklart det också…..JAG blir väldigt nervös och känner obehag om jag möter en okopplad hund, spelar ingen roll vad det är för ras…// a.

 2. carina skriver:

  Tycker det e fel att man använder orden ”större hundar”. Jag har riktigt stora hundar,men det e inte dom som startar upp något när vi e på promenader utan det e jämt damer med små hundar i flexikoppel som startar upp bråken,dom har ingen koll på sina hundar så tyvärr så e det som sagt oftast dom små hundarna som startar upp allt pga av okunniga folk som håller i kopplet.

  • Dog News skriver:

   Har man inte 100% koll på sin hund, stor eller liten så skall den vara kopplad på sådant sätt att den inte kan skada varken andra hundar eller människor. Det går inte att skylla på att den kopplade hunden ”triggade” den lösspringande hunden, det är bara nonsens, har man inte bättre koll på sin hund skall den som sagt vara kopplad!

 3. Leif Persson skriver:

  Tänk om, Alla hundägare tog sitt ansvar. Större hundar kan göra större skada.Det spelar ingen roll vem som startade, när olyckan är ett faktum.”Snälla” hundar biter också ! Min är ju så snäll, h#n är bara ivrig.. vill bara hälsa…… Koppla era hundar, stor som liten. // Leif

 4. ann skriver:

  ”Stora hundar”? Jag har en stor hund och skulle aldrig drömma om att ha den lös i bostadsområde! Inte för att hon inte lyssnar utan för RESPEKT för andra som kan vara rädda för hundar. Där jag bor och i Göteborg är det faktiskt mest små hundar som springer runt lösa och skäller och gör utfall mot både människor och hundar.. Detta beror ju oftast på att de som äger dessa små hundar har ingen koll över huvudtaget på vad det innebär att ha hund! Hade en stor hund betett sig som de flesta små hundar hade man kallat denna stora hund för problemhund… Alla hundägare ska ta ansvar och hålla koll på sin hund oavsett om den är stor är liten! Men snälla börja inte prata om att ”stora hundar” är farliga osv.. De som hugger och biter mest är små hundar, hoppar upp på människor helt okontrollerat medans ägarna säger ” nämen oj då! Lilla vän så får du inte göra…” För att inte tala om skällandet.. Och det är inte hundens fel utan ÄGARENS oavsett storlek på hunden! Sluta dalta och inse fakta när det gäller hundägare till både små hundar och stora hundar!!!

 5. Ewa. skriver:

  Jag förstår precis vad Carina här uppe menade och jag tror inte hon menade att ursäkta lösa hundar som attackerar andra .. Men faktum är att om man kommer med en stor hund i koppel och möter någon med små hundar så är det väldigt ofta precis så som hon beskriver .. Och sen om den större hunden reagerar på bråkstakarna som hoppar omkring i kopplen och skäller och morrar så är det den stora hunden den som blir dömd .. Småhundsfolk borde uppfostra sina hundar bättre bara för dom är små och söta betyder det inte dom är självuppfostrande änglar .. Även små hundar behöver stimulans och uppfostran precis som en stor annars blir dom tyvärr odrägliga .. Därmed INTE sagt att någon attack på en annan någonsin skulle vara okey !!!!

  • Dog News skriver:

   Visst Ewa, håller med, MEN om nu den lilla hunden ”triggar” igång den större hunden så måste båda hundägarna ha 100% koll på sina djur så de inte får möjlighet att ryka ihop, den större hunden skall INTE kunna hugga en mindre hund bara för att den mindre hunden skäller……. det är min uppfattning. En liten liknelse kan vara om att ifall en surbubbe djävlas med dig, inte har du väl rätt att slå till honom då?

 6. suddet skriver:

  Ägaren har ansvaret så enkelt är det….Kan man inte ha pli på hunden ha den då kopplad…Sen är alla människor inte lämpade som hund ägare..(hundkörkort) kan vara en lösning…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.