Makabert djurplågeri på gård i Sundsvall

Två djurskyddsinspektörer möttes av sitt livs värsta syn vid ett oanmält besök på en 70-årig mans gård i Sundsvall. En ihjälfrusen kattunge i en korg,  fem stelfrusna kattkroppar låg på ett loft intill en strypsnara, en avlivad hund hade flåtts på sin päls och två älgar hittades instängda i ett skjul.

Blodspår i snön ledde inspektörerna till ett uthus där de fann en död hund som var flådd på sin päls, svansen var sparad för att bli en sopborste!!! Ägaren säger att han avlivat hunden med en bultpistol. Han hävdar att han avlivat katterna genom ett slag över nacken men man tror att han har hängt katterna eller strypt dem till döds.

Två älgkalvar skall ha hållits instängda sedan i somras, älgarna avlivades omgående på plats. Mannen kan bli dömd för djurplågeri vilket ger maxstraff 2 års fängelse men det burkar stanna vid böter i Sverige. Mannen borde spärras in, så han inte utsätter flera oskyldiga djur för liknande.

Varning, starka bilder på länken nedan.

Djurens skräckhus

Döda och instängda djur på gård

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Makabert djurplågeri på gård i Sundsvall

 1. Princessan skriver:

  Böter? Ja det kommer ju han lära sig mycket av.. Gör samma sak mot honom som han gjort mot djuren.. Avskyr sådana människor. Förstår verkligen inte hur man klarar av att göra så mot djur.. Usch!

 2. erviluca skriver:

  Men herregud! En sån människa skulle ju låsas in på något psyksjukhus, om det finns såna nuförtiden….

 3. Minna Lind skriver:

  För i h-e sverige !! Fram med djurpoliser NU och straff därefter !!!

 4. ekfan skriver:

  Jag vill inte ens titta på bilderna, är illamående bara av att läsa det du skrivit. Jag förstår inte hur det inte kan vara strängare straff för sådana här brott!! Det är så otroligt vidrigt att göra såhär mot oskyldiga djur… Håller med Minna som skrivit innan: djurpoliser, ja tack!!!

 5. Märtagrisen skriver:

  Så hemskt! Dessa människor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.