Tiger – Mitt livs kärlek i Göteborgs Posten

tigerch.jpg

Tidningen Göteborgs Posten efterlyser berättelser om ”Mitt Livs Kärlek” som publiceras i papperstidningen ifall GP gillar vad de läser. Det kan handla om kärlek till en människa, till ett djur eller till en idrott, allt vad man känner för. I dagens GP 18/1-2011 publicerades under ”namn” på sidan 32 en hel spalt om vår Tiger, med bilden ovan och texten nedan.

Redan innan du föddes visste jag att du skulle heta Tiger, redan då kände jag att det var något extra med just dig. Det har funnits många hundar i mitt liv men ingen så personlig som just du Tiger.

Livet lekte för dig, du älskade att åka på utflykter, det blev många resor tillsammans, vi besökte Tjolöholms slott i Kungsbacka, där grevinnan Blanche Bonde för nästan hundra år sedan fött upp hundar av samma ras som du. Nu fick du springa och leka i samma trädgård som dina förfäder. Du älskade de stora grön gräsmattorna, vinden som lekte i din päls.

En annan gång besökte vi Slottsskogen; du tittade nyfiket på alla djuren som tittade minst lika nyfiket på dig. Många barn ville klappa dig, du stal uppmärksamheten från djuren som bor i parken. Med din charm och ditt glada sätt bjöd du på dig själv. Kommer du ihåg den gången då vi besökte Fårö på Gotland, då vi åkte runt ön och vandrade på klipporna invid Fårös fyr? Även där ville många hälsa på dig, med din härliga ulliga päls och ditt leende ansikte fick du den buttraste uppsyn att smälta. Vi besökte Ingmar Bergmans grav – visste inte om du fick följa med in på gravgården, så vi smög oss försiktigt in bakvägen, du satt i min famn och njöt av min närhet.

Vi tog färjan till Grenå i Danmark, du älskade att springa och leka på stranden, vågorna sköljde in över dina tassar, du njöt av friheten. Vi pratade mycket Du och jag, för jag var helt säker på att du förstod allt vad jag sa, du svarade ju genom att titta på mig. Din blick sa att du förstod mig bättre än någon människa någonsin gjort. Tyvärr ryktes du bort ur mitt liv alldeles för tidigt, mitt livs kärlek, mitt livs resesällskap var förevigt borta. Din resa var över, du hade nått din ändstation.

Din förevigt

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Tiger – Mitt livs kärlek i Göteborgs Posten

  1. Vanja skriver:

    Så himla fint skrivet, känner hur mycket du saknar honom.

  2. Rebecka Åhman skriver:

    Otroligt fint skrivet. Jag förstår att du saknar din finaste Tiger <3

  3. Sandra Persson skriver:

    Vad spännande dina inlägg verkar! kommer definitivt läsa igen! =) Hoppas du har en kul vardag =)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.