Border collien Casher – världens klokaste hund

CHASER.jpg

Chaser, en Border Collie som bor i Spartanburg,  har det största ordförråd av alla kända hundar. Hon kan  1022 substantiv, ett rekord som  kan hjälpa till att förklara hur barn lär sig språk.

Psykologen John W. Pilley är ägare och ”lärare” till Casher, han undervisade i 30 år på Wofford College, i Spartanburg.  År 2004, efter att han hade gått i pension, läste han en rapport i Science om Rico, en Border Collie vars tyska ägare hade lärt honom att känna igen 200 ord, de flesta var ord för leksaker och bollar. Dr Pilley beslutade sig för att upprepa experimentet med en teknik som han utvecklat för undervisning  av hundar, och han beskriver sina resultat i det senaste numret av tidskriften beteendevetenskapliga processer.

Han köpte Chaser som valp år 2004 från en lokal uppfödare och började träna henne i fyra till fem timmar per dag. Han skulle visa henne ett föremål, säga dess namn upp till 40 gånger, sedan gömma den och be henne att hitta den, medan han hela tiden upprepade namnet på föremålet. Hon fick lära ett eller två nya ord om dagen, med månatliga upprepningar för alla ord hon hade glömt.

Läs nedan på länken den fantastiska historien om hunden Casher som förstår över 1000 ord

Chaser ​the border collie the smartest dog in the world

Sit. Stay. Parse. Good girl!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.