Hundar kan gå med brutet ben i månader – Djuren far illa i Hallandslän

SVT.jpg

Klicka” på bilden för att se SVTs film om missförhållanden i Hallandslän.

Handläggningstiden för anmälningar om djur som far illa i Hallandslän är orimligt lång. Anmälningarna kan i värsta fall bli obehandlade i månader, till och med ett halvår innan någon inspekterar hur djuren mår.

Hundar har gått med brutet ben i månader, katter har dött i burar, anmälningar har gjorts till Länsstyrelsen om missförhållanden, men ingen har åkt hem till ägarna för att se hur det ligger till. På en gård i Varberg vanvådades 250 djur, många hann dö innan länsstyrelsen ingrep. Ärendet JO anmäldes senare och länstyrelsen medger att det finns brister i deras arbete. Allt detta skall bero på resursbrist !

SVT Hallandsnytt – Anmälningar blir liggandes i flera månader

Djur plågas i månader

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hundar kan gå med brutet ben i månader – Djuren far illa i Hallandslän

  1. Nina*S skriver:

    Jag blir så arg! Resursbrist är en riktigt dålig bortförklaring. Om så är fallet får de väl prioritera hembesöken och minimera pappersvändandet? Det handlar om liv. Oskyldiga som far illa. *Grrrr!!!*

  2. carina skriver:

    Detta e ta mej fan inte klokt. Hur svårt kan det vara att åka ut samma dag som dom får in en anmälan istället för att lägga allt på hög tills det blir massor av anmälningar. Nu e det väl ändå dags för regeringen att ta itu med detta problem,inför djurpolis.

  3. Monika skriver:

    Så dålig ursäkt…vi är i år 2011..vi bara går bakåt..fast vi har så mycket folk som sitter bakom skrivbordet..ut med er..och gör det jobbet ni är utbildade för..prioritera oskyldiga liv istället..Typiskt Sverige detta,bara skyller ifrån sig…..kolla på bra andra länder djurhållning när dt gäller anmälningar…och vad dom gör åt det..finns mycket att lära där..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.