Veterinär får tillsägelse efter felbehandling av hund

En veterinär i Norrköping får tillsägelse från Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård för felbehandling av hund.

Ärdent gäller en hund som skall ha blivit felbehandlad sommaren 2009, hunden kom in till veterinärmottagningen med skadad tass. Veterinären hade inte tillgång till röntgen utan uppmanade hundägaren att konsultera annan veterinär. Hundäagren skall enligt veterinären ha sagt att hon inte ville det då hon precis hade tecknat ny försäkring och trodde att den inte var i kraft ännu. Tyvärr anteckande inte veterinären detta i sin journal, hade han gjort det hade han troligen undkommit tillsägelsen.

Hundägaren konsulterade sedan ändå en annan veterinär efter några dagar, där framom det att framtassen var bruten på flera ställen. Skadan var så allvarlig att man beslöt att avliva hunden. Veteränären upplyste hundägaren om att ifall hunden fått rätt vård från början hade man troligen kunnat behandla hunden med gott resultat. Hundägaren anmälde därför den första veterinären för felbehandling, trots att hon själv låtit bli att uppsöka veterinär med tillgång till röntgen.

Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård anser att veterinären, aktivt borde ha agerat för att hunden skulle få komma till en klinik som hade möjlighet att röntga hunden.

Veterinär felbehandlade hund

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Veterinär får tillsägelse efter felbehandling av hund

  1. Carl skriver:

    Hej!Vill tipsa om en sida som kan komma till hjälp:www.veterinaren.nuMvh,Carl

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.