Vem avgör om hunden skall avlivas – SVT Plus torsdag 10 mars

I TV programmet PLUS på torsdagen den 10 mars kommer det att tas upp ett ärende som rör en avlivad hund, vem ska avgöra om ditt djur är så sjukt att det bör avlivas? Veterinären eller Agria? står det i TV tablån. 

Vill du veta vad det handlar om skall du titta på kanal SVT1 nu på torsdag kl. 21.00.

HÄR kan du se programmet på Play TV

Vem skall avgöra om hunden skall avlivas, veterinären eller Agria

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Vem avgör om hunden skall avlivas – SVT Plus torsdag 10 mars

 1. Dog News skriver:

  Någon som tittade på programmet?

 2. Dog News skriver:

  HÄR http://www.123minsida.se/KajsaO/18722322 kan ni läsa om hunden från programmet. RIP

 3. Dog News skriver:

  AGRIA har nu uppdaterat sin hemsida med all VIKTIG information en försäkringstagare behöver veta innan man tar ett beslut om avlivning som tex i fallet ovan http://www.agria.se/hund/artikel/Som-djuragare-och-kund-ska-du-vara-trygg

 4. Liza skriver:

  Jag har inte tittat på programmet men läst lite om det. Har tagit bort sjukt djur/hund försäkrad i Agria akut och det var inga problem med hanteringen av försäkringen. Har också tagit bort sjukt djur/häst där jag uppfattade att vi först egentligen behövde ett förhandsbesked och ett veterinärutlåtande. Jag hade ett samtal om min häst med en handläggare på Agria och upplevde på telefon att det var ok att avliva – fick också bra info och upplysningar om vad för slags pappersexercis som var nödvändig. Jag kände mig ändå osäker på om samtalet var giltigt men processen fram till avlivningen med alla beslut och tidsbokningar (veterinär, upphämtning) som behövdes göras var så smärtsam och min veterinär kände både mig och mina hästar väl – så jag valde att bara ta dit veterinären vid själva avlivningen. Han skrev alla intyg vid det tillfället. Det var för smärtsamt att skicka in papper och invänta ytterligare ett beslut, vi bestämde oss för att det fick bära eller brista med utbetalningen av pengarna bara vi fick detta fruktansvärda gjort. Men allt gick igenom och all ersättning betalades ut.Men kan tänka mig att vid icke-akuta avlivningar måste det egentligen finnas ett godkännande från försäkringsbolaget om man vill vara säker på att ersättning kommer att betalas ut. Men då måste man kunna få ett besked snabbt, det är en så oerhört jobbig situation att vara i.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.