Promenad i bokskogen

hyssna1.jpghyssna2.jpg

Idag har vi utforskat en liten del av Hyssnaleden som ligger 200 meter från vårat hem, tänk vilken förmån att få bo så nära en 4 mils lång promenadstråk.

grottan.jpg

En välbevarad jordkällare vid Ljungsältt, där det bor långörad fladdermus och källarspindlar vars äggkokonger hänger ned från taket likt vita taklampor inne i jordkällaren. Låter inte som någon mysig plats för mig:)

Vi startade vid Qvintes torpruin och tog oss genom den enormt vackra bokskogen Stromsås som med sin speciella karaktär och rika fågelliv, inbjuder till avkopplande promenader på väl markerade stigar. Vi vandrade vidare till utsiktspunkten på Torberg och kunde därifrån se Surtans dalgång som en gång för över 10 000 år sedan varit havsbotten, det är där vi bor idag…dvs på havsbotten *S*.

hyssna3.jpg

Det finns ganska tydliga skyltar som du kan följa för att komma rätt, men man behöver bra minne eller en karta för att komma ihåg åt vilket håll man skall, för det finns så många alternativ att välja och du kan hastigt tappa bort dig och behöva gå mycket längre än planerat.

Det är ingen promenadväg egentligen utan man tar sig fram i krävande terräng och med småhundar kan man inte promenera hur lång som helst, vi skall ta en ny sväng till Torkels gömma senare, som är en liten urbergsgrotta i vild klipp- och bergsterräng där det sägs att Torkel gömde sig för danskarna i ofredstid.Om man tar med en ficklampa så kan man klättra ned i grottan. 

I sommar skall vi promenera lite längre, enda bort till Slätthult där man kan finna lite ovanligare blommor som orkideérna Jungfru Marie nycklar och nattviol. Man kan även få syn på mandelblom, kattfot och blå viol som Rönnerdal sjöng om i sin vals. Helt fantastiskt underbart, ser framemot alla promenader till våren och sommaren. Lovar att det skall bli många foton här inne då.

För allas trivsel och svensk lag, håll hunden kopplad från 1 mars och till hösten.

Läs mera om Hyssnaleden HÄR


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Promenad i bokskogen

  1. Liza skriver:

    Vad fint det ser ut Susann, härligt att kunna vandra med hundarna i bokskogen 🙂

    • Dog News skriver:

      Idag tappade vi bort oss, en promenad på 45 minuter blev en låååång promenad på 2 timmar:) trots att jag varande andra för att inte tappa bort sig så gjorde vi det själva;) Nu vet vi lite mer och har besökt lite fler platser liiiite längre bort så som Slätthult tex….och träffat trevliga människor som talat om hur vi skall ta oss tillbaka, annars så kan man ju följa solen också:)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.