Vård eller djurplågeri

Är det rätt att låta en hund sitta i rullstol? Eller att låta amputera ett ben? Kalla fakta granskar vården av sällskapsdjur – en vård som blivit alltmer kostsam och avancerad.

Många hussar och mattar är beredda att göra vad som helst för sina fyrbenta vänner och veterinärerna kan numera utföra behandlingar helt i klass med människosjukvården. I reportaget ställer Kalla faktas Therese Bergstedt och Phil Poysti frågan var gränsen går när vård blir till djurplågeri.

Missa INTE Kalla Fakta idag!

Kalla Fakta Torsdagen den 17 mars kl. 21.00 kanal TV4

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Vård eller djurplågeri

 1. Dog News skriver:

  Var går Er gräns för hur långt ni skulle gå i vård av hundar? Någon som tittade på programmet?

 2. suddet skriver:

  Det är märkligt människor kan man plåga trots att åldern eller sjukdomar tagit ut sin rätt så hålls de många gånger vid liv mot sin villja…Jag tycker att man måste tänka på individens bästa om så är människor eller djur ..finns det en vettig chans till ett skapligt liv utan för mycket lidande så självklart ska den chansen tas..Min uppfattning är att det många gånger är pengar inblandade försäkrings pengar och att man inte alltid ser vad som är bäst för djuret och det är helt fel…

 3. Eva skriver:

  Jag tittade inte men om min vovve t ex skulle tvingas amputera ett ben skulle jag hellre låta honom få fara till hundhimlen – att aldrig få springa mer allt vad han orkar genom skog och mark, som är det bästa han vet, inget liv för en hund.Jag skulle kunna tänka mig att låta operera en tumör, men inte upprepade gånger om den kom tillbaka.

  • Dog News skriver:

   Eva> Jag delar din uppfattning, en mycket svår fråga. Jag mötte en hund hos min veterinär senast, den hade precis fått sitt bakben amputerat, den kommer aldrig mera att kunna springa som tidigare men kan ju leva med sitt handikapp. Vad som rör sig i hundens hjärna det vet jag ej, men av två mycket svåra beslut så skulle jag TROR jag låta min hund vandra vidare……..

 4. Monica Lindgren skriver:

  Håller absolut med Eva.Man SKALL INTE bångla med hundar, på det sättet, även om man älskar sin hund, måste man i alla fall tänka på hundens bästa. En avlivning kan vara svår, men din hund kan inte tala om med våra ord hur den har det. Det finns andra hundar, sådana som måste omplaceras och behöver ett nytt hem,till exempel.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.