Reklam för öronrens för hundar fälls

image001aaa.jpg

Det stormar kring apotekets webshopreklam som gäller öronrens för hundar. En privatperson anmälde filmen med motiveringen att den riktar sig till barn då den bygger på barns rädslor och känslor – ”filmen är vedervärdig”, anser anmälaren.

Reklamen handlar om en liten pojke i nöd på sjön, han ropar på hjälp, på stranden ligger hunden Lassie (gick som serie åren 1950-60) som inte hör pojkens nödrop pga igentäppta öron. Lassie är i behov av öronrens, men det kanske inte alla som ser reklamen förstår då alla kanske inte sett serien om Lassie. Opinionsnämnden finner att reklamfilmen strider mot artikel 1 i ICC:s regler.

Reklamombudsmannens uttalanden

Apotekets döva Lassie fälls

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.