Papillon hanen Chess överlevde fyra veckor i skogen

papi.gif

Papillonhunden Chess överlevde som ett mirakel 27 dygn i skogen, kopplet hade trasslat in sig i lite ris och buskar. Chess klarade sig utan både mat och vatten. 

Chess var ute på promenad med sin matte och familjens två andra hundar den 20 februari i år, matte släppte för en kort stund hundarnas koppel och hundarna sprang då in i skogen!!! Jag blir så förbannad av att läsa detta,hur kan man vara så himla DUM att man släpper iväg hundarna med kopplet hängades????? OM detta är sant så borde denna hundägare åtalas för djurplågeri med tanke på vad Chess fick gå igenom!!

De två andra hundarna kom lyckligt tillbaka till sin ägare efter en kort stund, medan Chess var försvunnen. Han hittades 27 dygn senare sittandes i skogen med sitt koppel intrasslat i ris och buskar, men han levde, som ett under. Chess hade överlevt 27 dygn i skogen mitt i vintern utan mat och vatten.

I dag är Chess hemma, han äter en tesked hundmat i timmen och sover mycket, säger en mäkta stolt ägare till pressen. Om ägaren inte hade släppt kopplet hade hunden aldrig behövt genomgå detta helvete. Hoppas att tidningsartikeln ljuger, att hunden slet sig, för annars önskar jag att denna hundägare inte skall få ha några djur överhuvudtaget.

Överlevde fyra veckor i skogen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Papillon hanen Chess överlevde fyra veckor i skogen

 1. Islin skriver:

  Jag instämmer med dig. Och stolt borde ägaren inte vara i vilket fall.

 2. Anonym skriver:

  Det var på ett litet ”berg” i skogen, som en liten glänta. Matte släppte hundarna, och dom började gå/trava mot dottern båda två, och hon böjde sig ner för att ta upp kopplet, men Chess vek av och sprang in i skogen, helt oväntat. Tycker det är himla dumt av er att dömma så, när ni inte ens vet vad som hände. Hade han inte haft koppel skulle han troligen blivit påkörd eller svultit ihjäl, eftersom att han bara hade fortsatt att gå ännu längre in i skogen. Han överlevde på snön runt omkring sig, så helt utan vatten var han inte. Och när man har gått ute i skogen VARENDA dag sen han försvann, och man hittar honom vid liv, så är det självklart att man är stolt. Men det betyder inte att ångsten över att han försvann från första början försvinner, just det att man släppte kopplet i någon minut är ju inte bortglömt, det är man inte stolt över. Förlorar ni eran hund i skogen i en månad så är ni inte djurplågare för det, om ni inte ens fattar det så borde ni inte säga att matten inte borde få ha djur.

  • dognewss skriver:

   Hej Anonym, av tidningsartikeln att döma så står vi fast vid vad vi skrivit. Vi skriver ju också att vi hoppas att artikeln inte stämmer överens med verkligheten, och det kanske den inte gör. Vi förstår absolut ägarens förtvivlan och ångest, en nära vän till oss led alla helvetes kval sedan hennes dvärghund rymde (utan koppel) och var borta helt ensam i över 1 vecka, både i skog och stad. Han överlevde också. Men att släppa en hund med kopplet hängandes är otroligt dumt gjort! Om hunden inte haft kopplet hängandes hade den kunna springa hem eller komma då ägaren ropade efter den…..Bara vår syn på saken 🙂 Hoppas hunden mår bra idag!

 3. Anonym skriver:

  Dottern stod någon meter ifrån, och matten hade gått upp för en brant med hundarna och var helt utmattad. Hon släppte kopplena så att dottern kunde ta hundarna i stället, för dom skulle sitta lite i denna gläntan och vila upp sig. Men Chess och den andra hunden som plötsligt sprang iväg slet sig faktiskt och sen var det bara den ena hunden som kom tillbaka när dom ropade. Och hade Chess inte haft koppel så skulle han inte ha sprungit hem, tro mig. Och jag hoppas verkligen inte att ni fortfarande står fast vid att ägaren inte ens ska få ha några djur och bli åtalad för djurplågeri. Hundarna stod ju och drog för att ta sig till lillmatte och hälsa, så när hon släppte var hon säker på att dom skulle gå till henne. Matten satte ju inte hunden i skogen med flit så jag förstår inte varför ni skulle önska att hon blev åtalad, det är ju bara korkat att hoppas det. Uppenbarligen vet ni inte hur många hundar som försvinner över Sverige hela tiden, både med och utan koppel.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.