Måste banta eller riskerar att omhändertas

fat-dog.gif

Allt fler hundar lider av välfärdssjukan övervikt, Länsstyrelsen i Halland tvingar ännu en hund att banta.

En hund som enligt rasstandarden borde väga ca 12-14 kilo, men väger 19,7 kilo, måste nu banta minst 4 kilo på tre månader annars riskerar hunden att omhändertas. Hundens ägare är av annan åsikt, hon anser inte att hunden är fet och tänker därför inte låta sin hund gå på diet.

En knäledsskada ligger till en del bakom hundens övervikt, men redan innan skadan vägde hunden ca 17 kg och efter skadan har den gått upp ytterligare 2 kg. Övervikt ökar risken för en rad sjukdomar, till exempel diabetes, ledproblem och hjärtsjukdomar.

Tjock vovve tvingas banta bort flera kilon

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.