Minskad försäljning av antibiotika för djur

Den totala försäljningen av antimikrobiella medel för användning på djur under 2010 har minskat. Försäljningen sjunker för varje år vilket tyder på att medvetenheten om antibiotikaresistens ökar bland landets veterinärer. Användningen av smärtlindrande och antiinflammatoriska medel har ökat vilket är positivt ur djurskyddssynpunkt.

Det redovisar Jordbruksverket i sin årliga rapport om försäljning av djurläkemedel till regeringen. – Den minskade försäljningen av antibiotika för djur kan bero på att veterinärerna har uppmärksammat det ökande problemet kring resistens mot antibiotika. Att minska antibiotikaanvändningen inom djurhållningen samt att motverka antibiotikaresistens är två högt prioriterade områden för Jordbruksverket. Förebyggande djurhälsoarbete och samverkan mellan myndigheter inom humanmedicin och veterinärmedicin samt lantbruksnäringen är viktiga pusselbitar i detta arbete, säger Catrin Molander, chef på enheten för foder och hälsa.

Detta skriver Jordbruksverket, läs hela artikeln HÄR

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.