Allt fler onödiga anmälningar av hundar som man ”tror” att far illa

Allt fler grannar och ”avundsjuka” personer anmäler hundägare för djurplågeri osv.

Visst är det bra att människor blivit allt mera uppmärksamma på hur hundarna har det i vårt samhälle, anmälningar om hundar som far illa har ökat markant de senaste åren. Men det har även skett en markant ökning av anmälningar mot oskyldiga hundägare, anmälningar gjorda av grannar som ogillar sin granne, eller avundsjuka personer.

Tänk om alla dessa människor skulle sköta sitt i stället, då skulle länsstyrelsen och kennelkonsulenterna hinna ta hand om de hundar som far illa på riktigt.

Kanske skulle man få något ”straff” för att man anmäler i onödan, eller vad skall man göra för att få slut på onödiga anmälningar? Man kan ju jämföra dessa anmälningar med tex anmälan om en brand…inte ringer man brandkåren bara för att hämnas…..

Anmälde man för djurplågeri

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

5 svar på Allt fler onödiga anmälningar av hundar som man ”tror” att far illa

 1. Madde skriver:

  Vad grundar du det på? Det stog ju inget om det i artikeln.

 2. Anonym skriver:

  Kanske något att tänka på- Finns ju bulvaner också. Är så fult att göra så. Vet de som ägnar sig åt detta.

 3. Louise skriver:

  Blev nyss själv anmäld till länsstyrelsen. För att jag hade en hane med våteksem som jag inte skötte, jag hade 5 katter, hunden går lös, hunden jagar katter och kan attackera barn och jag bedriver en omplaceringsverksamhet. Tjejerna gick härifrån SÅÅÅ nöjda och glada över att jag hade en tik vars våteksem har läkt, jag har aldrig haft 5 katter (däremot 4, 2 omhändertagna och 2 egna, men 2 st avlivades när jag fick hunden för det blev för trångt), jag kan släppa på kopplet på gräsmattan om jag inte ser andra hundar och katter men har det fortfarande nära så jag kan ta tag i henne och så går hon aldrig ifrån mej, hon jagade katt EN gång hon inte fick tag på men hon lever med 2 hemma också, barn skulle hon aldrig ge sej på!!!! och jag råkade ta hand om 2 katter och en hund som alla farit illa. då bedriver jag en omplaceringsverksamhet. Denna anmälaren var anonym men har från folk på gården fått veta att det är grannen i dörren brevid som anmäler ALLA för ALLT för att hon inte har bättre saker för sej. Att hon själv har en hund som skäller kkonstant för minsta lilla och som dom rastar bara runt huset skiter dom i. Där kan man snacka avundsjuka för att jag har en så underbar hund medans deras är en ouppfostrad pina.

  Tycker att dom borde kunna ha nått register på personer som missköter detta och anmäler till höger och vänster. Fick även veta att om hon skickar polisen på mej och jag nämner hennes namn så skulle dom bara skratta. Så illa är hon. Och går man så långt så borde man kunna få ett straf. Dom slösar så mycket tid och tid är pengar! Bättre att anmäla om djur som far illa istället så dom kan rädda fler liv istället för att djur dör medans länsstyrelsen är och undersöker djur som det inte är nått fel på. Fruktansvärt tragiskt och pinsamt med dessa människor!!

 4. Pingback: Grannar anmälde hundägare till kommunen – misstänkt grannfejd | Dog News

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.