Två döda hundar funna i en väska

På en strand vid sjön Sandträsk 4 mil nordväst om Boden hittade familjen Frohm en orangefärgad bag, med det mest fruktansvärda innehåll, i väskan låg det två döda hundar. Familjen hade observerat väskan som flutit på vattnet under några veckors tid.

Familjen hade trott att det var en regnrock eller liknande som guppat på vattenytan, och som nu flutit i land. Då familjen gick ned till stranden för att titta vad det var som låg intill strandkanten fick de sitt livs värsta upptäckt. Väskan luktade fruktansvärt illa och inuti låg det två döda hundkroppar. Man gissar på något slag av terrier kanske.

Vem kan göra sig skyldig till ett sådant fruktansvärt bott, att dränka två små hundar i en väska? Om det nu är fråga om att någon har placerat hundarna i väskan då de levde?

Om hundarna dränkts i väskan så är det fråga om ett brott mot djurskyddslagen. Straffet kan bli allt från dagsböter och villkorlig dom till fängelse.

Döda hundar i väska


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Två döda hundar funna i en väska

  1. dognewss skriver:

    Troligtvis blev de två hundvalparna dränkta, då man inte fann några andra synliga tecken på avlivning på annat vis http://www.nsd.se/nyheter/boden/artikel.aspx?ArticleId=6316669

  2. Pingback: Populärt dumpa hundar i sjön – ännu en död hund funnen i ett bylte | Dog News

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.