Ökning av antalet hundbitna i flera kommuner

Allt fler anmälningar om brott mot lagen av tillsyn av hundar och katter. I flera kommuner i landet får polisen ta emot allt fler anmälningar om hundbett, i många kommuner har hundbetten dubblerats från tidigare år.

I går blev tre personer bitna av en arg schäfer på Terra Nova i Visby. En person som knackade dörr blev först biten av schäfern, senare gick den till attack mot en person på en parkering och till sist bet den en polis. Det var tal om lindriga skador, men polisen var tvungen att uppsöka läkarvård.

Hunden kan få ett förläggande om koppel- eller munkorgstvång, den kan också komma att bli omhändertagen, eller bli avlivad. Men om det inte redan finns ett föreläggande mot hunden kan ägaren inte straffas enligt lagen om tillsyn av hundar och katter. Men ägaren är ändå ansvarig för alla skador som hunden orsakar.

Fel personer skaffar sig hund, man har allt för liten kunskap om hundägandet och om rasen, och för stor tro på sig själv och sitt kunnande. Detta får till följd att allt fler hundraser ”svartmålas” trots att hundbett och attacker allt som oftast beror på den som äger eller har hand om hunden.

Schäfer spårade ur på Terra Nova

Ökning av antalet hundbitna

Hund bet femåring i ansiktet

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.