Varg tog sällskapshund

I fredags på kvällen vid 21.30 tiden blev en sällskapshund överfallen och tagen av ett större hunddjur, som man misstänker var en varg. Händelsen inträffade i värmländska Smolmark, där man skall ha observerat tre vargar i veckan.

Hundägaren släppte ut sin hund sent på kvällen, hunden fick springa fritt på gårdsplanen, plötsligt dök ett större hunddjur upp. Den mindre hunden sprang skällande emot det större djuret som gick till angrepp och sprang från platsen med den mindre hunden dinglande i sin mun.

Besiktningsman Lasse Larsson på Länsstyrelsen, säger att det troligen var fråga om en varg, ifall det skulle varit en hund så hade den ätit av sitt byte på plats. Man har dock inte funnit några kvarlevor av sällskapshunden.

Varg misstänks ha tagit hund från gårdsplan


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.