Grannar anmälde hundägare till kommunen – misstänkt grannfejd

För några dagar sedan skrev vi om allt fler onödiga anmälningar angående hundar, idag kan man läsa i en tidning om några anmälningar där kommunen misstänker grannfejd.

Några grannar till en kvinna med hundar har anmält henne till kommunen, man påstår i anmälan att hundarna skäller dygnet runt. Man har också i anmälan påstått att hundarna far illa.
Några personer från kommunen åkte ut till fastigheten, där fann man ingen hund som mådde dåligt, inte heller kunde man höra några hundar skälla.

Kommunen misstänker nu grannfejd och ber parterna prata med varandra och reda ut problemet den vägen.

Det är helt otroligt vad människor hittar på, för att sätta käppar i hjulen för andra, tur att det var en vettig person som tog emot anmälan. Hundägare kan ju råka illa ut utan orsak om detta anmälande hit och dit får fortsätta.

Ständigt skällande hund eller grannfejd


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

5 svar på Grannar anmälde hundägare till kommunen – misstänkt grannfejd

 1. Anonym skriver:

  Det är inte konstigt att hundarna skäller med tanke på att man sett flera springa runt på tomten och då vakta hundarna och då får man skylla sig själv….

  • dognewss skriver:

   Det är just det typiska, grannar som ”retar” upp hundarna utan att själv förstå det och sedan göra en anmälan…..har hört om flera såna fall

 2. Anonym skriver:

  ja du människor det finns det till allt

 3. Anonym skriver:

  Ni som skriver kommentarer till artiklar: Ta reda på fakta först!
  När den stora hunden kom till kvinnan tillbringade den och den lilla 3 dygn i sträck i en liten hundgård med tillhörande skjul där de visserligen kan gå in, men de har ingen sysselsättning – ingen stimulans, ingen upphöjnings som de SKA ha, de har ingenting där inne! I den hundgården tillbringade hundarna 24 timmar om dygnet i 3 dygn! Den stora skällde konstant, folk runt omkring vaknade vid 2-3-tiden på natten av detta skällande som sedan fortsatte dagarna igenom. Lilla hunden har varit hos kvinnan 3-4 veckor och rastats utanför hundgården, varit på PROMENAD kanske 2-3 gånger under hela tiden! Den stora har varit där 1 vecka och HELA tiden när den är ute i hundgården, så har den skällt! Hundarna blir understimulerade när de inte har något att göra. Kvinnans lösning har varit att sitta inne i huset och skrika åt hundarna att vara tyst och när inte det har hjälpt (vilket det aldrig gör) så har hon bara stängt fönstret! Det är ju bra för då kan man ju säga att hundarna inte skäller, så klart, man hör inte detta genom ett stängt fönster. Grannar har försökt prata med henne, men ända resultatet har varit en igenkastad dörr. Nu de sista nätterna har hon visserligen tagit in hundarna och det har varit tyst, men rastning och motion har varit så gott som obefintlig. Detta är fakta ”kära” ni som kommenterar insändare.

  • dognewss skriver:

   Tack Anonym för att du delar med dig av lite av denna historia. Konstigt att kommunen inte reagerade på anmälan på annat sätt om detta är fakta? Vi har en hund som INTE är understimulerad på nåt sätt, hon gillar bara att ”skälla” och prata då hon är ute i trädgården, jag tror att någon som inte känner henne skulle skriva ungefär om henne så som du skriver om hunden ovan. Men jag kan garantera dig att åtminstone vår hund får all stimulering i världen, hon älskar bara att skälla då hon är ute. Jag hoppas att ingen hundägare blir anmäld pga de äger en hund som gillar att prata om tala om vad som de ser i omgivningen. Man skall absolut INTE störa grannarna men någon stund per dag måste ju hundar som pratar få vara utomhus!?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.