Hund släpades efter bil i flera kilometer

I man i 80-års åldern glömde bort att han kollpat sin hund vid bilens dragkrok, han satte sig i bilen och hann köra över tre kilometer på riksvägen innan han blev stannad.

Mannen som är bosatt i norra Dalarna hade på söndagen rastat sin hund i Gräv vid riksväg 7o. Efter rastningen band mannen hunden, en australisk terrier  vid bilens dragkrok. Mannen pratade därefter i mobilen och då han satte sig i bilen hade han glömt att hunden fortfarande var fastbunden i dragkroken.

Mannen hann köra ca tre kilometer med hunden släpandes i asfalten innan en medtrafikant lyckades göra mannen uppmärksam på att hunden höll på att släpas till döds bakom bilen. Hunden var så illa tilltygad att den avlivades omedelbart på plats. Hundägaren har nu en dom för djurplågeri att vänta.

BIND ALDRIG upp din hund i bilens dragkrok!

Hund släpades efter bilen i asfalten i tre kilometer


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hund släpades efter bil i flera kilometer

 1. Jodå skriver:

  Gamla gubbar ska inte ha körkort!!

 2. Jeanette skriver:

  FY F*N!!!!
  En jag känner har berättat att jägare (han är jägare) ofta uppmanar varandra att inte binda sin hund så här eftersom detta har hänt flera gånger….

 3. Jeanette skriver:

  Ps,
  På Malmöfestivalen har Tullen ett tält på bron mellan Gustav och Triangeln. Dom informerar bland annat om faran emd smuggelhundar. Mycket trevliga människor där som gärna berättar allt om vad som händer med smuggelhundarna. Både innan och efter dom har fått ägare.
  Malmöfestivalen pågår tills fredag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.