Hundägare inför rätta – krävs på 350 000 kronor

Nu startar rättegången mot den hundägare vars rottweiler attackerade Mia Jonsson under en joggingrunda ifjol i Borås. Hundägaren krävs på sammanlagt 350 000 kronor, ett rekordstort belopp. Domen kan bli vägvisande i andra fall och förhoppningsvis få hundägare att tänka till innan de låter sina hundar springa lösa.

Mia Jonsson skadades mycket svårt vid attacken och är säker på att hon hade blivit ihjälbiten om hon inte hade haft turen att ramla på en stor träpinne som hon kunde använda som vapen för att värja sig mot attacken. Mia var också en vältränad kvinna, skulle hunden attackerat ett barn hade det kunna sluta med en katastrof.

Man har planerat in en 2 dagars rättegång i Borås Tingsrätt mot den 60-åriga kvinnliga hundägaren. Mia kräver 330 000 kronor i ersättning för sveda och värk samt bestående men, och det finns också en annan person som kräver 20 000 kronor i ersättning sedan även han blivit attackerad av samma hund i ett tidigare skede. Hunden avlivades senare av polisen.

Om hundägaren döms att betala 350 000 kronor i ersättning kommer denna dom förhoppningsvis få andra hundägare att tänka till före de låter sina hundar springa lösa.

Hundägare inför rätta

Jag ser hunden som tuggar på köttbiten


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

7 svar på Hundägare inför rätta – krävs på 350 000 kronor

 1. Kalle skriver:

  Hoppas verkligen hundägaren blir fälld.
  Hundägare utan kontroll på sina hundar måste få sitt straff. Hemskt det som hände!

 2. Klara skriver:

  Håller med föregående talare. Ändå gillar jag hundar, men de ska inte vara lösa där de inte får, och aldrig någonsin utan kontroll.

 3. Torbjörn skriver:

  Jag älskar hundar, det är t.o.m. ett av mitt livs största intressen, men för den brist på ansvar som beskrivs ovan finns inget försvar. Jag hoppas innerligt att den 60-åriga hundägaren fälls på samtliga åtalspunkter. Givetvis bör även de drabbade få sina ersättningskrav beviljade, men det är väl att hoppas på för mycket är jag rädd. En rottweiler är absolut ingen hundras för vem som helst. Den kräver ett tydligt ledarskap och mycket aktivering, lydnadsträning och skarp disciplinär hantering.

 4. Pingback: Kräver polisens agerande mot lösspringande hundar | Dog News

 5. Pingback: Rottweilerägare dömd för grovt vållande till kroppsskada | Dog News

 6. Pingback: Folkpartiets styrelse – inför licens för farliga hundraser | Dog News

 7. Pingback: Villkorlig dom och 100 dagsböter till hundägaren |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.