Pälsproblem – kan vara zinkbrist

Har din hund problem med pälsen, då kan Din hund vara i behov av extra zink. XtraCare Zink tabletter som också innehåller vitamin C+E ger ett naturligt dagligt tillskott med Zink samt vitaminerna C&E till din hund, för att undvika zinkbrist.

XtraCare Zink tabletter innehåller det viktiga mineralet Zink som aktiverar ca 200 olika matsmältningsfunktioner. Det är livsviktigt för reparation och återuppbyggnad av hud och vävnad samt för hormonella funktioner. Tecken på zinkbrist är hudskador inklusive alopeci (håravfall), erytem (hudrodnad), keratit, acanthosis och avtärdhet. Överdrivna intag av kalcium eller spannmålsprodukter kommer att orsaka zinkbrist, detta har också observerats hos hundar med genetiska sjukdomar.

E-vitamin – tokoferol, kallas också i folkmun för ”avelsvitaminet”. Det fungerar som en utmärkt antioxidant som kan fördröja åldrandet (tillsammans med C-vitamin), hjälper vid (och mot) hjärtsjukdomar, ökar sjukdomsresistensen och förbättrar immunsystemet, har stor betydelse för kroppens avgiftning och cellernas energiproduktion samt medverkar vid bildandet av ”eget” C-vitamin. Har betydelse för proteinomsättningen.
Närvaron av E-vitamin förbättrar vitamin- och mineralomsättningen i kroppen och behövs för att karotin skall kunna omvandlas till A-vitamin.
Brist ger avelsproblem, hudproblem och muskeldegeneration. Man har inte kunnat påvisa att överdosering skall kunna vara skadligt.

HÄR kan Du köpa Xtra Care ZinkDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Pälsproblem – kan vara zinkbrist

  1. mia ohrn skriver:

    Något jag undrar varför har ni vetemjöl i zink tabletterna min springer tål inte det blir lös i magen blir jätte sjuk.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.