Folkpartiets styrelse – inför licens för farliga hundraser

Folkpartiets styrelse är enig – det ska krävas licens för att få äga farliga hundraser.

Mathias Sundin (FP) säger till AB att vi bara går och väntar på att någon ska bli ihjälbiten av en ”sådan här hund”, sedan kommer en lag att klubbas igenom som inte är igenom tänkt. Då är det bättre att jobba för en lag redan nu som kan träda i kraft om några år.

Vidare säger han att man inte bör ha sådana hundar som sällskapshundar, men de ska kunna användas i yrkesutövning, som vakthundar eller herdehundar. Han kan dock inte säga vilka raser lagen skall omfatta, men det är mycket troligt att det skulle bli samma raser som man förbjudit i Danmark.

Hans Rosengren på SKK är emot en licens och påpekar att de fall som har tagits upp i media de senaste åren handlar till 99 procent om blandrashundar. Hans fortsätter, de är vi människor som ska stå till svars för vad våra hundar gör, inga andra.

Vi tycker absolut att man måste göra någonting, som läget är nu så är det ibland rentav farligt att rasta sin hund eller vistas ute pga hundägare som inte har koll på sina hundar. Vi har sagt det tidigare, det är bara en tidsfråga innan någon blir ihjälbiten. Läs tex om attacken på Mia Jonsson HÄR

Folkpartiets styrelse – Inför licens för farliga hundar

Så farlig är familjehunden

18 månaders bebis biten av hund

Attackerades av arga hundar


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Folkpartiets styrelse – inför licens för farliga hundraser

 1. Liza skriver:

  Läs vad Fredrik Steen skriver på sin blogg igår och idag om detta:
  http://blogg.agria.se/fredriksteen/

 2. Ewa Hansson skriver:

  Vem ska bestämma vilka raser som är farliga???

 3. Jeanette skriver:

  Något måste verkligen hända, men det är svårt att tänka vad.. Min hund har blivit attackerad ett par gånger av främmande, lösa hundar och inte nån av ägarna har brytt sig vad deras hundar gjorde!

  Men så är det ju svårt, gör man som i Danmark och förbjuder vissa raser, eller som här ovan står, inför licens för vissa raser. Då (tror jag) att det bara löser sig för tillfället. Personerna som har dessa hundar som attackerar kommer skaffa andra raser. Och om personerna fortsätter hålla på som dom gjort tidigare med dom nya hundarna/raserna så kommer det ju sluta med att en ny radda med raser kommer bli kallade farliga.
  När det egentligen är personerna som har hundarna som inte borde ha hundar.

  Jag vet inte… men det tjänar nog mer på att ta ett krafttag mot hundägare som inte borde ha hund. Licens känns inte som nåt som bör räcka. Om inte dom dåliga hundägarna ändrar på sig, eller tvingas ändra på sig (hur nu det skulle gå till) så kommer det nog inte bli så många ändringar
  Det tror i alla fall jag….

  Men jisses jäklar vad jag önskar man kunde känna sig säker när man är ute med vovven!!! Eller själv för den delen, en grannes hund har varit jävulskt nära att hugga mig 3ggr nu. Ägaren skrattar bort det ”åååh hon är så snäll, hon bara löjlar sig” säger hon……Jo tack…..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.