Sund i mun kampanj hjälpte hundar med tandproblem

Emma och hennes hund Asta, som fick sina tänder kontrollerade under Sund i mun-månad!

I våras genomfördes Sund i Mun-månad, som drevs av Pedigree® i nära samarbete med deltagande veterinärer. Problem med hundars dåliga munhälsa har länge varit relativt okänt och de allvarliga följderna har fått alldeles för lite uppmärksamhet.

Kampanjen pågick i Sverige, Norge och Danmark och cirka 200 veterinärmottagningar erbjöd gratis tandkontroller till behövande hundar. Cirka 6000 tandkontroller genomfördes i de tre länderna och tusentals hundägare fick upp ögonen för olika tandproblem som var allvarligare än de tidigare insett.

Många tandproblem är dolda problem. Det handlar ofta om tänder långt bak i munnen som är svåra att se utan grundlig undersökning.

Hundar drabbas lätt av bakterier som fastnar på tänderna. Om placken inte tas bort bildas tandsten som bara kan avlägsnas av veterinärer. Bakterier i plack och tandsten kan sedan angripa tandköttet och leda till inflammationer som till slut kan leda till tandlossning.

Du kan förebygga många problem genom att regelbundet borsta din hunds tänder och ge den tuggpinnar eller andra typer av tuggben som förebygger tandsten. Det finns många bra alternativ så som DentaStix tex.

Kampanjen Sund i mun, som var den första i sitt slag i Skandinavien, blev en stor framgång som vi vill fortsätta driva. För oss känns det bra att många hundägare nu har fått tillräcklig kunskap för att göra något åt problemet, säger Lisen Zethraeus, marknadschef för Pedigree® i Skandinavien. Samtidigt ser vi att det kvarstår mycket arbete med att uppmärksamma problemet kring hundars munhälsa och vår ambition är att nå ut till ännu fler hundägare nästa år.

Pedigree® kommer även i nästa år att driva kampanjen för att öka kunskap om hundars munhälsa. Håll utkik efter kampanjen i nästa år, kanske just Din hund behöver en extra tandkontroll?

Läs också om tandsten – tandlossning HÄR

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.