Hur har det gått i Danmark med deras rasförbud?

Se vilket inflytande medierna har på sidan 35 som Du finner på länken nedan. Vi har samma situation i Sverige.

Förra året skrevs det mer än 1000 artiklar om ”kamphund” Detta ger en mycket skev bild av verkligheten. ”kamphundar” står för endast någon enstaka procent av alla anmälningar i Sverige! Men för mer än 90 % av media rapporteringen. Då handlar det dessutom, huvudsakligen om blandrashundar med ansvarslösa ägare. Media vill tydligen inte skriva om, hur det verkligen förhåller sig. Se tex sidan 7-9 i den Danska rapporten.

Omfattande undersökning i Danmark: 1 år före förbudet & 1 år efter!

Medias felaktiga sätt att rapportera. (som Svenska media)

Victoria Stilwell skriver om varför rasförbud/”licens” inte fungerar.

Statistics have shown that throughout the world, wherever BSL has been initiated, the number of dog bites has actually increased since the legislation has passed. This is the case in Scotland, England, parts of Canada, certain cities in the US, the Netherlands and beyond. In every single case, dog bites have become more of a problem since governments began banning breeds. What more evidence do we need as a society to realize that BSL is ultimately ineffective, if not also unfair?
Läs mera HÄR
It continues to confound me that there are still proponents of BSL given both the behavioral science which is now available and the abysmal track record of municipalities that have attempted to curb dog attacks by instituting BSL. We know so much more than we did even 20 years ago about how dogs think, what they feel, how their brains are wired (very similarly to ours, as it turns out), and what could potentially cause them to aggress. Ironically, one of the most commonly found attributes among aggressive dogs is not their breed, but rather a lack of confidence and insecurity:


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.