Polishund bet annan hund – vem står för kostnaden?

En polishund i tjänst blev irriterad över att en terrier kom allt för nära då den var i arbete, polishunden bet terriern vid ena örat.
Allt började med ett rån på Guldfynd, då polisen kommit till platsen för att göra sitt jobb ville terrierns ägare ge sitt vittnesmål. I den stunden beordrade hundföraren polishunden som just hade fått upp ett spår, att lägga sig ned. Det var då det hände, terriern kom för nära helt enkelt.
”Så här är det uppger presspolisen Leif Hultman: eventuella veterinär- eller sjukbesök ska bekostas av polismyndigheten. Strikt ägaransvar är det som gäller. Även om min hund blir påhoppad av en annan och biter till, är det den bitande hundens ägare som har ansvar för eventuella skador”.
Bra att veta i det civila livet vad som gäller, det är inte den hund som börjar utan den som bits. Man hör ju många säga att det oftast är den lilla ettriga hunden som startar ett bråk, medan den stora sedan attackerar. Men ansvaret för eventuella skador ligger på den hundägare vars hund biter eller orsakar skadorna.

Irriterad polishund bet terrier


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.