Hotel Best Western Växjö utnyttjar hundutställare

BEST WESTERN Hotel Royal Corner i Växjö utnyttjar oss hundutställare, hund på rummet kostar 300 kr mer än normalt, under den helg som det är hundutställning i Växjö.

Vi har under flera års tid bott på hotel Best Western Royal Corner i samband med hundutställningen i Växjö. Denna gång gjorde vi en bredare sökning och kunde konstatera att hotel Scandic Växjö tar 100kr för hund på rummet medan hör och häpnad, hotel Best Western Royal Corner tar 500 kr just denna helg medan en vanlig helg kostar det bara 200 kr.

Vi frågade i receptionen av en kvinna vid namn Maria, varför denna prisskillnad? – det är på grund av allergiker!?? Vi frågade förstås hur allergiker kan påverka priset från en normalhelg till en helg då det är hundutställning? Svaret ändrades och till sist erbjöd hon oss att tala med VD som inte var på plats.

På en vardag kostar det 100 kr att ha hund med sig på Best Western Royal Corner, och på helg 200kr och på helgen då det är hundutställning i Växjö kostar det 500 kr !!!!!!! …..känns som om detta hotel utnyttjar hundägare då de vet att vi är i behov av övernattning…..eller så är hundägare inte välkomna som gäster?

Vi gjorde klart för hotellet att vi ringer från Dog News och att vi kommer att skriva om detta.

Vi avbokade vårt rum omgående!!!!Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hotel Best Western Växjö utnyttjar hundutställare

 1. Rexmatte skriver:

  Usch låter ju helt galet! Ska ni ner till Växjö på utställningen i år trots detta?

 2. Liza skriver:

  Helt rätt gjort att avboka, det är dåligt att de utnyttjar tillfället !
  Sedan undrar jag om de verkligen allergisanerar mer än vanligt = mer än vanlig städning efter hotellgästen.
  Vet att jag frågade någon som jobbade på hotell tidigare och enligt den personen så var det ingen skillnad på städningen, hund eller inte hund med på rummet.

 3. dognewss skriver:

  Svar från VD Göran Ivarsson:

  Jag läste faktiskt i din blogg i morse efter att ha pratat med Maria i receptionen som du pratade med igår. Det är naturligtvis hemskt tråkigt att ni upplever att hundägare blir ”utnyttjade” den helgen då det årligen är hundutställning i Växjö.

  Vi har under många år haft ett bra samarbete med arrangörerna av hundutställningen och under dessa år också haft många nöjda gäster. Gäster som kommer tillbaka till oss år efter år och så hoppas vi naturligtvis att det ska förbli även i framtiden.

  Förklaringen till vår prissättning den aktuella helgen är egentligen ganska enkel. Under normalperiod hyr vi ut ett antal rum som ”hundrum” och tar då 200.- extra för detta. Skillnaden under hundutställningshelgen då vi tar 500.- är att det nästan alltid bor mer än en hund i varje rum, men framförallt att det sker väldigt mycket förberedelse- och efterarbete på rummen. D v s hundar duschas, fönas, trimmas etc etc och detta ger oss både extra kostnader (tvätt etc) och inte minst väldigt mycket merarbete i form av städning.

  Vi stod för ett par år sedan i valet och kvalet om vi överhuvudtaget skulle ha öppet våra hundrum under den aktuella perioden då vi helt enkelt förlorade pengar på uthyrningen. Vi tog då beslutet om att istället höja priset och därmed kunna motivera extra kostnader och samtidigt kunna möta den efterfrågan som finns.

  Med vänliga hälsningar / Best regards
  Göran Ivarsson
  VD / Managing Director
  Best Western Hotel Royal Corner

 4. Lena Pettersen skriver:

  Kan bara säga såhär bokade även jag av mitt hotell efter detta meddelandet i mailboxen:

  Reception – Elite Stadshotellet Växjö info.vaxjo@elite.se via narcon.se
  5 sep

  till Lena
  Hej.

  Tack för er bokning hos oss. Vi har lediga rum där vi tillåter hund, de tillkommer en kostnad på 300 kr per natt för hundarna.

  Hör av er om ni har några frågor.

  Med vänliga hälsningar
  Madeleine Argelius
  Receptionen

  Elite Stadshotellet Växjö
  Kungsgatan 6
  Box 198
  SE-351 04 VÄXJÖ
  Tel: +46 (0) 470 134 00
  Fax: +46 (0) 470 448 37
  Mail: info.vaxjo@elite.se
  http://www.elite.se

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.