Ny fästingburen sjukdom – kan den drabba även hundar?

Man har funnit en ny fästingburen sjukdom som redan har drabbat flera personer i Sverige.

Svenska forskare har gjort en otäck upptäckt, man har funnit ännu en fästingburen sjukdom. Om personer med nedsatt immunförsvar blir fästing bitna kan de få blodpropp i ben och lungor. Det är inte helt otroligt att hundar även kan drabbas av denna smitta, men det framgår inget om det av artikeln. Ännu en orsak att vara ytterst försiktig med fästingangrepp på hundarna.

Man har kunnat fastslå att 10% av fästingarna i södra Sverige bär på den nya okända smittan, den är alltså lika vanlig som borrelia. Symptomen hos människan liknar till stor del vanlig influensa; långvarig hög feber, hosta och värk.

Läs allt om den nya smittan, neo-sjukdom, HÄR

Ny fästingburen sjukdom jag ge proppDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.