Lämna ALDRIG hunden ensam uppbunden ute

Det finns två grundregler vad gäller hund, två saker som TYVÄRR aldrig når fram till de hundägare som bryter mot dessa regler konstant.

Den första regeln lyder, lämna ALDRIG hunden i en varm bil! Detta är sunt förnuft men ändå händer det varje vecka eller till och med dagligen på den varma årstiden i vårt land 🙁

Den andra regeln lyder, lämna ALDRIG din hund uppbunden ensam utanför en affär, butik eller annat ställe där hunden är obevakad. Detta är också sunt förnuft, men varje vecka blir åtminstone en hund stulen i vårt land, just på grund av att den har lämnats ensam uppbunden utanför en affär.

Vi har blivit kontaktade av läsare som vill att vi tar upp detta igen, man kan ju tycka att vi redan skrivit och tjatat om dessa regler, men tyvärr når de inte fram. Man tror att det händer inte mig, inte min hund, men plötsligt står man där och hunden är spårlöst borta……

HJÄLP oss att sprida detta på era bloggar och facebook, genom att sprida detta hjälper ni försvarslösa hundar från att dö i varma bilar eller bli stulna av hjärtlösa personer.


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

5 svar på Lämna ALDRIG hunden ensam uppbunden ute

 1. dognewss skriver:

  Kanske skulle man göra butiksägarna uppmärksammade på problemet, så att man tar bort eventuell ”hundparkering” stolpar/krokar där man kan binda upp sin hund.

 2. Rebecka Åhman skriver:

  Igår, på väg hem från jobbet, var jag på centralstationen i Gbg med mina hundar och behövde verkligen ladda på spårvagnskortet. Jag kikade in Pressbyrån och bad om hjälp. En jättegullig tjej som jobbade där (hon hade Pressbyrån-tröja på sig) erbjöd sig att hålla mina flickor och det fick hon så gärna. Så jag fick gått in och laddat mitt kort, med flickorna utanför, tittandes på mig och jag var helt lugn och trygg. Skulle ALDRIG lämnat dem ensamma utanför. Det finns bara inte.

 3. Pingback: Tack alla läsare | Dog News

 4. Mrs G skriver:

  Ohh det skulle aldrig aldrig ens finnas med i tankeregistret hos mig!!
  Hur kan man göra så mot sin hund? Totalt ofattbart.
  Mina malteserkillar är ju nästan som mina barn, våra familjemedlemar.
  Vågar inte ens tänka på hur jag skulle må om något hände dem.
  På Blocket.se ser man dagligen privatpersoner som säljer enligt dem ”fina rasrena hundar” jättebilligt pga antingen sjukdom eller utlandsresa.
  Vakna upp söger jag, de där hundarna är till 110% stulna hundar som någon vidrig människa tänker tjäna pengar på.
  Fy !
  Hund köper man av en seriös uppfödare/kennel där all dokumentation osv finns i ordning.
  En renrasig hund är aldrig billig och köps inte på rea på Blocket.se

  Mrs G

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.