Bättre att inte veta – 250 000 hundar gasas ihjäl

För första gången på snart 5 år, känns det som om vi inte vill skriva detta inlägg. Vetskapen om att 250 000 hundar och katter gasas ihjäl årligen i Japan är nästan för stor att bära.

Att människan är så ond, har vi svårt att ta in. En överproduktion av hundar i Japan har fått regeringen att göra så kallade ”drömlådor” – mekaniserade gaskamrar inhysta i hälsocenter kallade för hokenjos.  Det finns 108 hokenjos i Japan, som tillsammans tar livet av hundratals djur per dag. Årligen gasas över 250 000 hundar och katter ihjäl i dessa ”drömlådor”.

I Japan köper man en hund som ett impulsköp, en slit och släng vara som man snart tröttnar på, då hamnar hunden oftast i en av ”drömlådorna” som fylls med koldioxid…..efter ca 10 minuter tystnar hundskallen, man hör snart bara ett tyst gnällande ljud….efter ytterligare 20 minuter slutar de sista ryckningarna och kvar ligger de döda kropparna alldeles stilla…

Massavlivningarna är helt lagliga – och arrangerade av landets regering.

Vi upplever detta som något av de mest avskyvärda, därför lägger vi inte upp några bilder, ni väljer själv om ni vill gå in på länkarna nedan och titta på de fruktansvärda bilderna….

Dog death row

250 000 djur gasas ihjäl varje år i Japan


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

6 svar på Bättre att inte veta – 250 000 hundar gasas ihjäl

 1. Jeanette skriver:

  mår illa………..
  var inte beredd på det på aftonbladet eller expressen, minns inte vilken, som visade bild på förstasidan, det gick inte att undgå att se ='(

 2. Anonym skriver:

  helt fruktansvärt!! Men vad kan man göra för att förändra läget?? vill inte bara klaga och förtränga problemet

 3. annamis skriver:

  Fruktandvärt. Avskyvärt!! Fan, vad arg och ledsen jag blir. Jag följer inte länken. Det räcker med att läsa…

 4. Helen skriver:

  Har sett bilder därifrån förut. Älskar mina japanska hundar. Synd inte japanerna också gör det. Så sjukt.

 5. henry skriver:

  Never forget Pearl Harbor!

 6. Biggan skriver:

  Fy fan. Detta och annat j-a djurplågeri och förakt för levande varelser gör att jag sedan länge verkligen inte har någon lust att besöka vissa avlägsna länder, hur intressant det än anses vara. Det finns gott om sådana länder i Asien. Och Afrika.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.