Känner Du till någon som förtjänar bli Årets Bragdhund?

Nu är det åter dags att nominera en bragdhund, har Du eller känner Du till en hund som förtjänar att nomineras, tveka inte att anmäla hunden redan idag.

Årets Bragdhund har utsetts varje år sedan 1989 då Svenska Kennelklubben fyllde 100 år. Bragderna som hundarna utfört har varierat en hel del men betydelsen som de vinnande hundarna haft för människan har alltid varit lika stor.

Alla hundar som inte är proffs, det vill säga tjänstehundar, kan nomineras till Årets Bragdhund. Bragderna kan vara av alla slag – inte bara skrämma bort tjuvar och väcka vid bränder utan även mer vardagliga bragder som att finnas till som kamrat vid till exempel sjukdom eller på annat sätt vara ett värdefullt stöd i livet.

Bragden ska ha utförts från den 15 november föregående år fram till sista anmälningsdagen som är den 15 november innevarande år.

Läs mera på Agrias sida HÄR

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.