Tack alla läsare

Vi vill tacka Alla Er som hjälpte till att sprida inlägget om att man ALDRIG skall lämna sin hund uppbunden ensam utanför en affär – risken att hunden blir stulen är väldigt stor.

Inlägget har blivit läst 680 gånger på 4 dagar, vilket är en bra siffra. Hjälp gärna till att sprida det ytterligare.

Det har också kommit in bra idéer om vad man kan göra för att förhindra att hundar lämnas uppbundna, allt från att upplysa butiksägare om problemet, så dom kan hjälpa till genom att lägga upp en skylt med texten: Förbjudet att lämna hunden uppbunden utanför affären. Vet inte hur lagligt en sådan skylt är?

Se inlägget HÄR


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

6 svar på Tack alla läsare

 1. Petra skriver:

  Vi har gjort vykort med denna information och har skyltar på gång 🙂 Informationen ska ut, folk måste förstå….

 2. P.S Hundar skriver:

  Bra att detta sprids då man allt för ofta ser hundar fastbundna länge utanför butiker/affärer!
  pshundar.se

 3. Ted Floryd skriver:

  Löjligt, leder till fördomar och påhopp.
  Givetvis ska man inte lämna vilken hund som helst utanför vilken affär som helst men min egen sitter ett par minuter nästan varje dag! Hon är dock perfekt på det, struntar i alla som struntar i henne och skäller direkt om någon försöker ta kontakt med henne öht. Varpå jag kommer ut och kollar läget. Att hon från början är Pit/Rott-korsning kanske underlättar men jag har verkligen ALDRIG haft problem med saken!
  Förstår var viljan kommer från, men att sätta upp förbudsskyltar och annat löjligt leder bara till ökade problem på alla sätt och vis. Säg att jag är ute med min hund på en dagslång promenad och behöver handla något att äta eller dricka åt oss båda. Ska jag då vara FÖRBJUDEN att gå in och handla?!

 4. Petra skriver:

  Du är inte förbjuden, men du ska vara medveten om att du ändå (oavsett ras/raser) tar en viss risk. Det är den informationen vi vill nå ut med. Måste du så måste du men det är ditt personliga val och då är det väl inte helt fel att du som hundägare är medveten om att det finns en risk och därför skyndar sig på affären. Mycket kan hända men… aldrig fel att sprida viktig information så alla hundägare är medvetna om riskerna som finns.
  Har själv en stor schäfer och tre små taxar och ser skillnaden på folks bemötanden av dem. Ingen skulle våga sig på att stjäla schäfern men taxarna skulle garanterat vara lovligt byte tyvärr.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.