Hundägare och hund plågade får till döds

Då man i Oskarshamn fann 6 döda eller svårt sargade får i en hage misstänkte man vid första ögonblicket att det var en varg eller lo som varit i farten, men då man såg ett av fårens hud ligga kvar på marken förstod man hastigt att det var fråga om en ond människas verk.

Fyra av fåren avlivades på plats då de var så svårt sargade. Man tror att någon varit i fårhagen med sin hund/hundar, kanske varit där för att stjäla kött, eftersom en fårkropp var spårlöst försvunnen, bara fårskinnet låg kvar på marken. Det måste vara fråga om en sjuk eller mycket ond person som gjort detta, allt tyder på att fåren har utsatts för mycket lidande.

Media skriver om att någon kanske tränat sina kamphundar på fåren, det finns idag inget belägg för att så skulle vara fallet, ingen kan uttala sig om vilken ras av hund det handlar om!

Denna hundägare borde ha djurförbud, ingen människa med känslor för sitt eller andras djur skulle kunna utsätta ett annat djur för sådant lidande.

Får dödade av hund och människa

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.