Borde Länsstyrelsen agera fortare

Det är bra att Länsstyrelsen ger alla djurägare som missköter sig en chans till att bättra sig, men vad är en skälig tid ur djurens perspektiv?

För 2 år och 4 månader sedan gjorde Länsstyrelsen ett oanmält besök hos en familj i Skurups kommun, de Länsstyrelsen mottagit en anmälan om att familjens djur far illa.

Länsstyrelsen fann vid besöket två hundar instängda i boxar, det fanns ingen tillgång till rent vatten. Några månader senare vid en ny inspektion, hade ingen förbättring skett. Det fanns även hästar och en kanin som inte fick den skötsel de borde få och hundarna blev inte rastade regelbundet.

Vid en tredje inspektion i november 2009 kunde länsstyrelsen konstatera att det fortfarande fanns brister i skötseln. Vid en ny kontroll i maj 2011 tog Länsstyrelsen äntligen tag i ärendet då skötseln var undermålig, nu har man fattat beslut om ett föreläggande mot familjen.

Vad är en skälig tid att vänta med åtgärder, vid sådana här ärenden där man vet att djuren far illa men kanske inte i den grad att man kan omhänderta dem? I detta fall fick det gå drygt 2 år innan beslut fattades!!!!!!

Har misskött djuren i över två års tid


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.