Norsk hundmisshandlare fick NEJ hos länsstyrelsen i Sverige

Den mycket omtalade norska hunduppfödaren som fick livstids hundförbud för ett antal år sedan, har nu fått ett rungande NEJ från länsstyrelsen i Jämtlands län i Sverige.

Kvinnan har ansökt hos länsstyrelsen i Jämtlands län om att få föda upp fem kullar årligen, länsstyrelsen har sagt nej, med tanke på det som hänt i Norge. Kvinnan får dock ha andra djur så som hästar, vilket låter hel konstigt i våra öron. Förbudet kvinnan fick gäller bara just hund???!!!

Kvinnan hade haft ihjäl ett flertal hundar och hon hade döda hundvalpar i frysen och en del var nergrävda i en gödselstack. Många av hundarna bodde trångt och smutsigt. Trots livstids hundförbud fortsatte hon att ha hundar och norska polisen var sedan tvungen att omhänderta ett 10-tal djur. Kvinnan valde då att flytta till Sverige och har där fortsatt att ha hundar och hunduppfödning. Men nu satte länsstyrelsen stopp för kvinnans uppfödning, det framgår inte om hon får hundförbud även i Sverige? Kvinnan är avstängd från Svenska kennelklubben.

Omskriven hunduppfödare får nobben

Hade döda hundvalpar i frysen – nu startar hon verksamhet i länet

Länsstyrelsen – det är en konstig situation


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.