Veterinär i Skövde fick varning

En veterinär i Skövde varnas av Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård, sedan det uppdagades att veterinären glömt nio kompresser i en hundmage i samband med operation. Hunden avlivades senare pga komplikationerna.

I samband med att hunden steriliserades ca 1 år tidigare glömde veterinären kvar nio kompresser som senare orsakade blödningar hos hunden. Hunden opererades på nytt men tillfrisknade inte. Då togs hunden till en annan veterinär som gjorde ytterligare en ny operation där man kunde konstatera att ett tunntarmsparti var sönderfallande och man var därav tvungen att avliva hunden, som var i så dåligt skick att det inte fanns några chanser för den att tillfriskna.

Glömde kvar kompresser i opererad hund

Nio kompresser glömda i hundmagen


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.