Tiotusentals hundar kommer att avlivas

Staden Bukarest i Rumänien har flest gatuhundar i hela Europa, där finns uppskattningsvis 50 000 gatuhundar som nu hotas med avlivning.

I veckan som gick har politikerna i Rumänien röstat igenom ett lagförslag för att få bort hundarna från stadens gator. Man vill fånga in hundarna och avliva dem om de inte adopteras inom 30 dagar. President Traian Basescu väntas stötta förslaget.

Hundarna har förorsakat många problem bland annat attackerades en rumänsk kvinna av en hel flock hundar, det slutade med att hon blev ihjälbiten. En japansk turist skall ha blivit biten till döds av de lösdrivande hundarna för något år sedan.  Djurrättsaktivister har demonstrerat utanför det rumänska parlamentet i flera dagar i protest mot lagförslaget, som kan resultera i att tiotusentals hundar kommer att avlivas.

Romanian parliament votes to euthanize stray dogs 

Rumänien vill avliva tusentals hundar


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Tiotusentals hundar kommer att avlivas

  1. carina skriver:

    Har följt detta väldigt noga o nu e det flera ställen i Rumänien som går emot den lagen o vill inte ta död på några hundar. Det var bra att Aftonbladet skrev om det,men dom kunde ju ha tagit reda på fakta o skrivit hela sanningen,dels om dom brutala dödsmetoder som dom utsätter dessa hundar för. Denna japan de pratar om vart attakerad av en ägd vakthund och en oskyldig gatuhund blev anklagad. Den gatuhunden fick en egen advokat och hunden frikändes. Kvinnan som blev attakerad av hundar och avled som det står i artikeln, Hon skulle in och stjäla metall eller något på ett industri område och blev attakerad av vakthundar som patrullerade området, de gjorde bara sitt arbete och skulle kunna hända var som helst där man använder sig av hundar som vakter. Tragiskt att de inte kollar fakta! En historia de uppenbarligen glömt är barnet Valentina, som hittades död på en åker omgiven av ursvultna gatuhundar. Vissa hade tyvärr börjat äta på henne och dessa djur sköts. Vid obduktionen visade det sig att flickan hade misshandlat till döds av troligen hennes familj och utslängd där.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.