Blir du upprörd av ordet ”Kamphund”

Sluta att skälla på hundarna och att kalla dem för olika saker, tänk på att ägarna är de som formar hunden, skriver Hans Rikk i Ystads Allehanda!

Han fortsätter, det är ägarna som ska ställas till svars och inte hundarna eller raserna!

Vi behöver inget rasförbud men det är säkert att många hundägare skulle förbjudas att ha hund, för att de inte uppfostrar hunden till att passa in i vårt samhälle.

En het debatt med många upprörda röster, ställningen i omröstningen var ca 50% / 50% då vi skrev detta, hälften gillar ordet Kamphund medan andra hälften blir förbannade.

Men VARFÖR pratar vi egentligen om ”Kamphundar” och drar paralleller till  hundattacker? Då de flesta hundattackerna som skett i Sverige utförts av helt ”vanliga” familjehundar/sällskapshundar som i de flesta fall varit okopplade. Okey, det finns ju inga ”Kamphundar” men dessa hundar var en gång i tiden framavlade för detta ändamål vilket får många att använda sig av det laddade ordet……

Gå in på länken nedan och tyck till…..

Benämningen ”Kamphundar”


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Blir du upprörd av ordet ”Kamphund”

 1. Jeanette skriver:

  Min hund har blivit attackerad av:
  2 taxar, ägarna gick sin väg när deras hundar högg.
  1 labrador/flatte/rottweilermix, ägaren VISSTE att hunden attackerade andra hanar om där var tikar med i bilden men släppte loss den i alla fall när dens favorittik var med!
  1 liten blandras, typ shitzu och nåt annat i, ägaren skrattade och tyckte det var sött…..
  1 ettrig liten sak som var typ 2dm hög, ingen aning var ägaren var.

  Jag själv har blivit huggen av en tax, en jack russell och en pytteliten blandras.

  Vi har bara haft problem med en så kallad ”kamphund” en gång. En pitbull, MEN jag vill vara väldigt tydlig med att denna stackare blir kamptränad av sin ägare, jag har sett det själv. Polisen vet var ägaren har synts till, men kan inte göra nåt. Ser vi det igen (vi är många som har sett det) så ringer vi och hoppas att det dyker upp en polisbil i tid, eller att vi har kamera med oss och kan filma det!
  Här bor och vistas väldigt många amstaffs, pitbulls m.m. och dom är alla hur underbara som helst =)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.