Anonym grupp jobbar på att stoppa svindleri med djur på internet

I Norge arbetar en anonym grupp för att stoppa svindlerier med djur, allt fler oseriösa annonser dyker upp på säljsajter.

På flera säljsajter som tex finn.no och även blocket.se i Sverige förekommer det annonser där oseriösa personer försöker tjäna en rejäl hacka på den som vill köpa tex en hundvalp eller annat djur.

En del annonser kan man lätt avslöja genom att annonsören har använt sig av en google-översättning där tex ordet tik/hane i stället blivit kvinna/man. Det händer också att dessa säljare kopierar bilder från hunduppfödares hemsidor och ger sig ut för att sälja just den hunden, som egentligen inte finns. Dessa oseriösa säljare lyckas ibland få en köpare att betala in en viss handpenning till ett konto, för att sedan aldrig mera få se sina pengar eller djuret personen trodde sig ha köpt.

På facebook sidan Smugling, svindel og nettsteder kan man läsa mera om den anonyma gruppens arbete.

Anonym grupp vill stoppa svindleri med djur på internet


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Anonym grupp jobbar på att stoppa svindleri med djur på internet

 1. Borghild Bang skriver:

  Veldig bra at dette kommer opp og at det blir publisert også i Sverige da dette er et verdensomspennende problem som alle bør jobbe for å bli kvitt. BB

 2. Lollo skriver:

  En del annonssaiter är bra, för de raderar när de får veta att säljaren är en skojare och de fått hänvisning till var de kan hitta mer och saklig information om skojarna.
  Andra annonssaiter håller skojarna om ryggen och raderar inte. Däremot tycker de att de att ska ”vi vanliga” polisanmäla skojarens annons.

 3. Borghild Bang skriver:

  Kan ikke dere svensker lage en slik gruppe som vi har på Facebook, og vi har mange nettsteder nesten frie for smuglerannonser nå pga dette. De fleste nettsteder hører på oss nå. Vi kan hjelpe dere i gang og nå på det siste halve året har vi fått enorm respons….vi kan lære opp noen hvis noen ønsker dette og så vet dere hva dere skal se etter og hvordan dere gjør det. Til å begynne med kan dere vel melde dere inn i FB gruppa å lære der.BB

 4. Emmy skriver:

  Tycker de är hur bra som helst att de startat detta!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.