Sålde sin hund två gånger – åtalas

En kvinnlig hundägare från Bjuvs kommun gjorde sig skyldig till olovligt förfogande efter en hundförsäljning i somras.

Kvinnan hade för avsikt att sälja sin hund till en annan kvinna, som hade betalt 1 500 kronor i handpenning och sedan ytterligare 1 200 kronor som delbetalning för hunden. Då hundägaren hade fått betalt för hunden hade äganderätten övergått till den andra kvinnan, trots att hunden inte hade överlämnats ännu.

Trots att hon mottagit delbetalning för hunden sålde hon hunden till en tredje part. Hon behöll också pengarna som den andra kvinnan hade betalt. Nu vill den andra kvinnan ha tillbaka sina 2 700 kronor, men hundägaren anser inte att hon har gjort något fel?

Sålde samma hund två gånger


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.