Vinterkräksjukan bland hundar

Vinterkräksjukan är här, allt fler hundar insjuknar och förloppet går fort, från en helt frisk hund, första kräkningen och bara ett halvt dygn senare, kan hunden vara helt utslagen.

Framför allt i Arboga har djurklinikerna blivit överfulla av hundar som insjuknat i vinterkräksjukan. Man uppmanar nu hundägare att ha is i magen och vänta, för hundarna brukar tillfriskna väldigt fort.

Förstås skall man söka veterinärhjälp om hunden är helt utslagen. Det är viktigt att hunden får i sig vätska.

Vinterkräksjuka hos hund är något helt annat än den vad vi människor får, vi kan inte smitta hunden och hunden kan inte smitta oss.

HÄR kan du läsa allt om kräkningar och diarré hos hund

Hundägare uppmanas avvakta


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vinterkräksjukan bland hundar

 1. Peder Hermansson skriver:

  Lite väl överdrivet med vinterkräksjukan hos hundar.
  ”Vinterkräksjukan” är normalt ofarlig. Ett par dygn senare är hunden frisk igen. Lage Bellström uppmanar därför hund-ägare att ha is i magen innan djurkliniken kontaktas.

 2. Mona Rönningen skriver:

  Vätskeersättning till spädbarn som är receptfritt på apoteket är bra även till hundar. De får i sig den näring och vätska de behöver och tillfrisknar snabbare. Mimmi vägrade först dricka denna tapetklisterliknande, jag lade då en ostskiva i botten på skolen då ost är en all-time-favourite, hon slurpade i sig allt. På kvällen var hon bra efter att ha varit riktigt dålig i fyra dagar.

 3. Pudelägare skriver:

  Man kan också ge hunden kolloidalt silver i en spruta direkt i munnen flera gånger i timmen så fort hunden blivit sjuk så tillfrisknar den på några timmar. Cirka 1 msk åt gången till en hund på 25 kg, 4-5 ggr under en timme brukar göra susen. En skvätt i dricksvattnet de närmsta dagarna så återinsjuknar inte hunden. Funkar bra på människor också, fast lite högre dos då. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.