Hundägare misskötte sin hund – anmälde veterinären

En hundägare i Halmstad anmälde en veterinär till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård efter en operation. Nu får hundägare skarp kritik och veterinären frias helt.

Hundägaren lät sin tik gå med flytningar i en och en halv månaders tid innan hon kontaktade veterinär,hunden han gå ned 9 kilo i vikt under den tiden!!! Hur tänker man??

Veterinären konstaterade att hunden hade en kraftig infektion och en förstorad livmoder och därför opererades hunden omedelbart. Allt såg ut att gå bra men senare tillstötte komplikationer,vilket fick hundägaren att uppsöka ett djursjukhus där man var tvungen att avliva hunden.

Ägaren menar att det var den första veterinärens fel att hunden blev så dålig, hon anser att hunden felbehandlades och anmälde veterinären.

Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård friar dock veterinären som anses ha handlat på ett helt korrekt sätt.

Statens Jordbruksverk har även yttrat sig i fallet i egenskap av tillsynsmyndighet för veterinärkåren. Man kritiserar skarpt hundens ägare. Att inte uppsöka vård trots att hunden gått ned 9 kilo och haft flytningar så länge kan vara ett brott mot djurskyddslagen

Veterinär frias – hundägare får kritik i stället

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.