Nya regler för resande hundar och katter

Reglerna för resande hundar och katter ändras den 1 januari 2012. För resa till Sverige från EU och från listat land utanför EU slopas kravet på antikroppskontroll.

Det ställs bara krav på id-märkning, rabiesvaccination och sällskapsdjurspass. Karantänen byts mot rabiesvaccination och antikroppskontroll vid resa från icke listade länder utanför EU. Avmaskningskravet försvinner helt men avmaskning rekommenderas fortfarande för hundar som kan ha kommit i kontakt med vilda smågnagare utomlands.

Läs allt du behöver veta om de nya reglerna HÄR


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Nya regler för resande hundar och katter

  1. winnim skriver:

    Eftersom det är så många som åker till Åland och Finland kan jag tala om att det är nya regler hit också efter nyår. Avmaskningskrav för dvärgbandmask – och man får inte göra det i ”hamnen” längre, minst 1 dag och högst 5 dagar före avresa.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.