Vanskött hund avlivades

För två veckor sedan gjorde Länsstyrelsen ett besök i en lägenhet i Delsbo, efter att man fått in en anmälan. Där fann man en hund som hölls instängd i en bur, hunden avlivades av veterinär.

Vid första besöket vägrade hundägare att berätta var hunden fanns,men följande dag då Länsstyrelsen hade förstärkning av polis så hittade man den smutsiga avmagrade hunden instängd på en toalett utan fönster.

Hunden stod i sin egen avföring, hade varken vatten eller tillgång till mat. Den förvarades också i sovrummet i en bur som var 100 gånger 80 centimeter stor. Buren var full av hundavföring blandat med hundhår.

Hunden omhändertogs omedelbart,vid en veterinärkontroll var man tvungen att söva ned hunden. Hunden saknade muskler och hade en felaktig benställning på frambenen. Hunden avlivades efter undersökningen medan den fortfarande var nedsövd.

Fakta

Så säger lagen

Länsstyrelsen ska enligt 32 § djurskyddslagen omedelbart omhänderta ett djur om det bedöms utsiktslöst att felet blir avhjälpt, om ägaren till djuret är okänd eller inte kan anträffas, eller om det i övrigt bedöms oundgängligen nödvändigt ur djurskyddsynpunkt.

Inget kul att skriva som sista inlägg för i år, skall höra mig för om det finns andra trevligare nyheter under dagen…ta hand om Er!

Vanskött hund i bur fick avlivas


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Vanskött hund avlivades

  1. Margita Ertsaas skriver:

    verkligen inget trevligt avslut på året, hoppas på ett bättre nytt år för alla våra 4-fota vänner.
    GOTT NYTT ÅR !!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.