Varje år samma visa – flera hundar försvunna efter nyårsfirandet

Det kan väl inte komma som en överraskning för hundägare att hundar reagerar med flykt om de blir skrämda av fyrverkerier?!

Varje år försvinner ett flertal hundar under nyårshelgen, efter att ha blivit skrämda av fyrverkerier. Varför håller inte hundägarna sina hundar kopplade och under uppsyn för att hjälpa sin hund och skydda dem?

I Gävleborg har polisen haft fullt upp med att leta efter bortsprungna hundar under nyårsnatten. Flera hundar är fortfarande försvunna, det händer att man aldrig hittar hundar som blivit skrämda av fyrverkerier. Man kan tycka att hundägarna skulle ta ett större ansvar för sin älskade vän under dessa förhållanden som man borde kunnat förutse!

Flera hundar försvunna efter nyårsfirande

Ronja blev rädd och försvann


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

5 svar på Varje år samma visa – flera hundar försvunna efter nyårsfirandet

 1. Gun skriver:

  Varför behöver människor skjuta så många fyrverkerier? Och till vilken nytta?
  De, som bränner iväg dem, hinner ju inget se själva. De har fullt upp att tutta på nästa bomb.
  Bränn- ögon- handskador mm kostar både pengar och lidande.
  De vilda djuren är det också synd om! De har ingenstans att gömma sig!
  MYCKET TRIST att hundägarna ska råka illa ut och nu få skäll för att de behöver rasta sina djur.

  • dognewss skriver:

   Håller med angående fyrverkerierna, MEN som hundägare har man ett ansvar över sitt djur, att hålla det under sådana förhållanden att det inte far illa enligt djurskyddslagen, det innebär att man visst kan rasat sina hundar men i sådana fall kopplade vid sådana här tillfällen….

 2. Petra skriver:

  Tyvärr kan ju olyckor hända hur mycket man än förebygger och gör sitt bästa. Tex när den icke hundvana gästen öppnar dörren lite för länge, hundar som helt plötsligt öppnar dörrar själv osv. Hundar blir kreativa och låter inte särskilt mycket stoppa dem i paniken.
  Sen finns även de som tar alldeles för stora risker och verkligen borde inse vad de utsätter sina hundar för.

  • dognewss skriver:

   Visst Petra, olyckor händer 🙁 Man kan förbygga många genom att tex sätta en extra port vid ytterdörren, vi har själv en port som hindrar hundarna att gå ut även om dörren öppnas. Allt för hundens bästa, har sett att många använder sig av detta säkerhetssystem så v skaffade oss såna vid båda dörrarna.

 3. Sofia skriver:

  Tycker det är så j-a korkat att man inte kan begränsa raketskjutningen tills just nyårsafton, med tanke på djur som blir rädda.
  Min hund har INTE varit skotträdd tidigare, men blev det när han dagen INNAN nyår blev skrämd av att någon bara en liten bit bort, inne i ett villaområde, sköt upp en jättestor raket. Han försökte springa in i huset, men krockade med glasdörrarna till verandan och gjorde illa nosen. Nu är han jätte”olycklig”, vill inte vara ute i trädgården, och gömde sig i tvättstugan på nyårsafton.
  Som hundägare är man ju beredd på smällarna på nyårsafton, man ser till att hunden har fått rejäl promenad, och kanske hunnit träna lite extra innan, men när det kommer så oförberett och så nära, då är det svårt att göra något. Och ja, man kanske borde vara förberedd för att stanna inne med hunden flera dagar, men det är ju ett löjligt och ogörligt krav. Skjut raketer på de dagar och tider då det är lagligt, så ser vi hundägare till att våra hundar är förberedda då. Busenkelt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.