Vi har kontaktat media angående fyrverkerier

Knappt hade röken lagt sig efter nyårets fyrverkerier så fanns redan de första efterlysningsannonserna upp på internet, man efterlyser sina bortsprungna vettskrämda hundar.

Vi har idag kontaktat flera stora tidningar som har skrivit om samma ämne, vi har tipsat dem om vår utmaning till köpmännen runt om i Sverige. Utmaningen som går ut på att Köpmännen skall sluta upp med att sälja fyrverkerier och ställa sig upp på Djurens sida.

Tänk på att det snart finns 1 miljon hundar i Sverige, tillsammans kan vi hundägare stå upp och protestera, välja att handla hos dem som väljer bort fyrverkerier ur sitt sortiment.

Läs mera om utmaningen HÄR och GÅ in på facebook och tryck GILLA, tillsammans kan VI påverka! Ensam är inte stark.

Efterlysning av skrämda nyårshundar

Hundarna flydde raketerna nu är de försvunna

Hund försvann efter nyårsfyrverkerierna

Ronja blev rädd och försvann

Tysta nyårsraketer poppis

Många unga pojkar skadas av raketer

Fem svårt skadade av raketer i Skåne

13-åring sköts med nyårsraket


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Vi har kontaktat media angående fyrverkerier

 1. Eva skriver:

  Det värsta är att det inte bara är på nyårsafton det smäller. I Helsingborg smäller det oavbrutet i flera veckor runt nyår! Nu är det tredje veckan jag måste ta bilen in utanför huset och köra ut i skogen för att kunna rasta mina vovvar. Flera gånger om dagen. Det är ju inte alla som har den möjligheten!!! Man kan inte var ute mellan tio elva på förmiddagen till ett halv två på natten för det smäller hela tiden. Var får de alla dessa raketer ifrån? Hur dumma är människor egentligen? Detta är inte ett område med människor som har gott om pengar. Men pengar till detta har man tydligen. Jag har två hundar och den ena är livrädd och går inte ens ut i min lilla trädgård! För det smäller runt omkring här hela tiden!!!! Det måste bli ett slut på detta!!!!!!! Ett enormt lidande för djuren, ett enormt slöseri och miljön tar stryk av alla gifter som sprids i luften och på marken av alla rester som ligger och skräpar överallt!

 2. Mrs G skriver:

  Jag skrev själv ett inlägg i ämnen dagen för nyårsafton http://wp.me/p1uIV8-2nK
  jag skrev även ett annat inlägg där jag tycker att de 250 milj som bara går upp i rök pga de där fyrverkerierna kunde användas till betydligt bättre saker.

  Mina hundar är inte rädda som tur är och sov lugnt vidare trots ett massivt tumult utanför vår lägenhet i centrala Malmö.

  Mrs G

 3. Karin Norlander skriver:

  Det lär ska finnas en kommun där man tar ut en tillståndsavgift för nöjet att skjuta upp raketer, fyrverkerier mm. Ett enkelt alkoholtillstånd kostar ca 700 kr, beroende på vilken kommun det gäller. Här skulle man kunna göra något liknande. Jag tror att det skulle ha en dämpande inverkan. Nån som känner till vilken kommun det är?

  • dognewss skriver:

   Falkenberg tar i vart fall ut en avgift på 700kr, utan tillstånd får man ej skjuta, i år hade bara 1 person ansökt om tillstånd, MEN vi kan gissa att det var fler än 1 person som sköt i Falkenberg?

   • Karin Norlander skriver:

    Tack för svaret. Jag ska jobba för att vår kommun inför tillståndsavgift.

 4. Dan skriver:

  Sant, läs gärna mitt inlägg i ämnet, tar även upp lite om hundmat..
  http://dan-syndrom.se/?p=2123

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.