Övergiven skadad vanvårdad hund omhändertagen

En man i norra Karlstad har låtit sin skadade hund bo ensam ute i ett mörkt utrymme i en lada, utan tillsyn, vatten och mat. Hunden omhändertas nu av länsstyrelsen.

Länsstyrelsens djurinspektör fann hunden instängd i ett litet kallt utrymme i en lada, utan något att ligga på, mat eller vatten…hunden hade heller ingen tillsyn, den såg inte ut att vara vid fullt medvetande. Enligt ägaren skulle hunden blivit sparkad av en älg, inspektören ansåg att hunden borde fått veterinärvård eller avlivats, hunden omhändertogs omedelbart.

Hund ensam och utan mat


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Övergiven skadad vanvårdad hund omhändertagen

  1. BM skriver:

    Så var det dags igen. Ock vilket straff får ägaren klapp på axeln. Vad händer med hunden det står det inget om. Men jag har mina aningar . Men som vi vet i Sverige slösar vi inte pengar på djur . Här tas den enkla vägen. Börja bli så less på allt bra att hunden hämtades men sen då. Se till att få det bättre för djuren när dom hämtas att det görs mera för dom. Så långt har vi inte kommit. Det räcker inte bara med omhändertagande vi måste ha människor som hjälper ställer upp vetrinärer som angagerar sig när djuren omhänder tas. Vi härmar Amerika i mycket annat titta på djurpolisen där. Det är omsorg om djuren att bry sig. Klarar inte Sverige det. Skall ju vara gott föredöme för andra saker mycket onödiga ting tänker inte gå in på det. Visa vad ni går för när det gäller djur mm .

  2. Gun skriver:

    Finns plats för just den hunden här hos oss. Vet inget om den, men här är den välkommen.

    Artikeln måste skämta då det står att mannen övervägt att avliva —- älgen —- eller?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.